Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Κοντά στα 40 δολάρια το πετρέλαιο

Στα 40 δολάρια το βαρέλι κινήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών, ενισχύοντας την ανησυχία σχετικά με τη μείωση της ζήτησης πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε το απόγευμα κατά 28 σεντς και βρισκόταν στα 40,04 δολάρια.

Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ παρουσίαζε το απόγευμα ενίσχυση κατά 33 σεντς και βρισκόταν στα 44,48 δολάρια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου αυξήθηκαν κατά 35.000 αιτήσεις, στις 626.000 συνολικά -ο υψηλότερος αριθμός αιτήσεων από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1982. «Ο αριθμός των ανέργων συνεχίζει να αυξάνεται και αυτό θα επιβαρύνει ξανά το σύνθετο σύνολο της ενέργειας», υπογραμμίζουν αναλυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου