Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Τα όπλα δείχνουν “Σέχτα Επαναστατών” για την επίθεση στο Alter


Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση εναντίον του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Alter το απόγευμα της Τρίτης (17/2) στο Περιστέρι, ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης βρέθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια όπλα με το χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, την ευθύνη για το οποίο είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». 

Τις έρευνες για την επίθεση στο Alter έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία, καθώς πρόκειται για το τέταρτο χτύπημα ένοπλης οργάνωσης μέσα σε 55 ημέρες, στοιχείο που δείχνει ότι η «νέα γενιά» του αντάρτικου πόλης πυκνώνει και διευρύνει την ένοπλη δράση της. Σύμφωνα με το Βήμα, εκφράζονται επίσης φόβοι ότι εντός των επομένων ημερών ίσως υπάρξει και άλλη παρόμοια επίθεση εναντίον άλλου μέσου ή άλλου «στόχου». 

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον τόπο της επίθεσης 10 κάλυκες διαμετρήματος 7,65 και δύο των 9 χιλιοστών. Μετά από εργαστηριακό έλεγχο, προέκυψε ότι όπλα ίδιων διαμετρημάτων είχαν χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο επιθέσεις, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι ότι οι δράστες της επίθεσης στο Alter δεν ήθελαν να υπάρξουν θύματα. 

Η "Σέχτα Επαναστατών" είχε προειδοποιήσει για νέα χτυπήματα, κατά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στον αστυνομικό Δ. Μαντζούνη. Όπως είχε τονίσει η οργάνωση στη προκήρυξή της, "σε αυτούς που ήδη αναρωτιούνται, γιατί επιλέξαμε κάποιους τυχαίους μπάτσους κι όχι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, έναν μεγαλοδημοσιογράφο, ένα κρατικό λειτουργό ή έστω ένα καπιταλιστή, τους απαντάμε ότι θα ΄ρθει κι η σειρά τους".

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούσαν εξ' αρχής ότι «η επίθεση κατά του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού φαίνεται ότι είναι έργο της ‘Σέχτας Επαναστατών’, τα μέλη της οποίας στη δισέλιδη προκήρυξη που έστειλαν προανήγγειλαν επιθέσεις εναντίον δημοσιογραφικών στόχων. Δεν αποκλείουμε όμως την πιθανότητα την ευθύνη της επίθεσης να αναλάβει άλλη οργάνωση που προέρχεται από το ίδιο καθοδηγητικό κέντρο». 

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν επίσης ένα βίντεο που έχει καταγράψει εξωτερική κάμερα του καναλιού που είναι τοποθετημένη επί της οδού Λεονάρδου όπου εκδηλώθηκε η επίθεση. Η κάμερα έχει καταγράψει τις φιγούρες των τεσσάρων δραστών οι οποίοι όμως φορούσαν κουκούλες και κράνη μοτοσικλέτας και δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους. 

Οι δράστες προσέγγισαν περίπου στις 7 το απόγευμα το κεντρικό κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού από την οδό Λεονάρδου και αφού απομάκρυναν τον φύλακα που βρισκόταν στην πόρτα, λέγοντας του ότι θα πετάξουν εκρηκτική ύλη, άνοιξαν πυρ με τα δύο όπλα, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να προξενήσουν φθορές σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα υπαλλήλων του καναλιού, ενώ έριξαν και αυτοσχέδια βόμβα η οποία όμως δεν εξερράγη.


Ρεπορτάζ για την επίθεση στο Alter έχει και το CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου