Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ALTER: συνεχίζονται οι έρευνες



Συνεχίζονται οι έρευνες στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε περίπου στις 7μμ το απόγευμα της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των βαλλιστικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, οι δράστες χρησιμοποίησαν τα ίδια ακριβώς όπλα που χρησιμοποίησαν και στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος στον Κορυδαλλό. Εν τω μεταξύ, αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, πολύ μεγάλης ισχύος, εξουδετέρωσαν σήμερα το πρωί πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας έξω από τα γραφεία της τράπεζας Citibank, στην Κηφισιά. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον του Alter ήταν ένα υποπολυβόλο τύπου "σκόρπιον" και ένα πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Τα ευρήματα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη "Σέχτα επαναστατών" που είχε αναλάβει την επίθεση στον Κορυδαλλό. 
|
Στη διάθεση της αστυνομίας είναι και οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του σταθμού. 

Από τους τέσσερις δράστες, οι τρεις φορούσαν κράνη και ο τέταρτος κουκούλα. Επέβαιναν σε δύο μηχανές και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τεχνικό του σταθμού στον οποίο είπαν να φύγει γιατί δεν είναι στόχος τους. Ακολούθως πυροβόλησαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και κατά την διαφυγή τους πέταξαν ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη. 

Την επίθεση καταδίκασαν η κυβέρνηση, τα κόμματα και η ΕΣΗΕΑ.

Εξουδετερώθηκε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από τράπεζα

Τεράστιες καταστροφές θα προξενούσε η βόμβα που εξουδετερώθηκε το πρωί έξω από το κτίριο της Citibank, στην Κηφισιά. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η βόμβα αποτελείτο από πολλά κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, μαζί με πυροκροτητές, τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε πέντε φιάλες προπανίου οικιακής χρήσης. Οι φιάλες εντοπίστηκαν στο πορτμπαγκάζ κλεμμένου αυτοκινήτου.

Για το ύποπτο αυτοκίνητο ειδοποίησε ο φύλακας της τράπεζας και η βόμβα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Οπως λένε οι ειδικοί της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής, η συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές όχι μόνο στο κτίριο αλλά σε μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτό.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση από πλευράς των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου