Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Αιματηρά επεισόδια στο Αφγανιστάν!


Είκοσι επτά άτομα, μεταξύ των οποίων εννέα άμαχοι και ένας στρατιώτης της ΝΑΤΟϊκής δύναμης, σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Δευτέρα στο Αφγανιστάν, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα από επίσημες πηγές.


Το αιματηρότερο επεισόδιο σημειώθηκε σε δρόμο που συνδέει την Επαρχία Κανταχάρ και την επαρχία Ορουζγκάν, όταν εξερράγη βόμβα την ώρα που περνούσε ένα αυτοκίνητο που μετέφερε αμάχους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε από αυτούς και να τραυματιστεί ένας έκτος, ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Γκουλάμπ, αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Ορουζγκάν. Τα θύματα εργάζονταν σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Σε έκρηξη βόμβας στην περιοχή Σαρκάνο στην επαρχία Κουνάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, σκοτώθηκαν τρεις εργάτες μίας κατασκευαστικής εταιρείας και τραυματίστηκαν άλλοι τόσοι, ενώ ένας άμαχος σκοτώθηκε την Κυριακή το βράδυ σε έκρηξη βόμβας στη Κανταχάρ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Ένας στρατιώτης της πολυεθνούς δύναμης υπέκυψε στα τραύματά του την Δευτέρα, που είχε τραυματιστεί από βλήμα όλμου, στο ανατολικό Αφγανιστάν σύμφωνα με την Isaf που δεν διευκρίνισε την εθνικότητά του.

Δέκα Ταλιμπάν σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα σε βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων στο βορειοδυτικό Αφανιστάν. Οι δέκα βρίσκονταν μέσα σε ένα κτίριο στην επαρχία Μπαντγις στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και κοντά στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν, όπως ανακοινώθηκε από τον αμερικανικό στρατό.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Σαγιέντ Αχμαντ Σαμέχ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον θάνατο των δέκα Ταλιμπάν, δύο εκ των οποίων ήταν ηγετικά στελέχη τους. Επτά αντάρτες τραυματίστηκαν σε επιχείρηση του αφγανικού στρατού στην επαρχία Χελμάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου