Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Μετά τις πυρκαγιές αντιμέτωποι με τις πλημμύρες


Μπορεί οι πλέον καταστροφικές φωτιές στην ιστορία της Αυστραλίας που άφησαν πάνω από 200 νεκρούς να μην έχουν σβήσει ακόμα, αλλά τώρα η χώρα αντιμετωπίζει και πλημμύρες.

Συγκεκριμένα ενώ τα δάση της Βικτόριας εξακολουθούν να καίγονται αποκλεισμένες παραμένουν πόλεις και οικισμοί σε τρεις Πολιτείες της Αυστραλίας, λόγω των καταρρακτωδών βροχών που, εβδομάδες τώρα, πλήττουν την περιοχή και, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα συνεχισθούν τις επόμενες μέρες. 

Στην βορειοανατολική Ν. Ν. Ουαλία, το βόρειο Κουίνσλαντ, αλλά και την Δυτική Αυστραλία, στην κυριολεξία άνοιξαν οι ουρανοί, αφού μέσα σε 15 ώρες έπεσαν 200 χιλιοστά νερού.

Ποταμοί της περιοχής ξεχείλισαν με τελευταίο τον ποταμό Μπέλιντζεν στην βορειοανατολική Ν.Ν. Ουαλία. Αποκλεισμένες παρέμεναν χθες οι πόλεις Μπέλιντζεν, Ντάργουντ, Θόρα και Γιουρούνγκα, ενώ ελικόπτερα του στρατού συνέχισαν την ρήψη τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους 4.000 περίπου κατοίκους που είναι αποκλεισμένοι στην περιοχή.

Περιοχές στον Κόλπο Καρπεντάρια στο βόρειο Κουίνσλαντ, παραμένουν αποκλεισμένες για πάνω από έξι εβδομάδες, ενώ οι βροχές σε περιοχές της Δυτικής Αυστραλίας οδήγησαν στο κλείσιμο ορυχείων της περιοχής Πιλμπάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου