Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Εκλογές ζητά το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση προς τον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν για διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών το αργότερο μέχρι τις ευρωεκλογές, καθώς και συναινετική απόφαση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο.

Χρειάζεται «μια νέα εθνική συμφωνία για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί» τόνισε ο κ. Παπανδρέου .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την αρνητική πορεία της χώρας που εντείνεται, όπως είπε, από τις κυβερνητικές επιλογές, και πρόσθεσε πως χρειάζονται «άμεσα μέτρα εξόδου από την οικονομική κρίση, ώστε να συμβάλλουμε σε μια ανθρώπινη κοινωνία και οι ασθενέστερες τάξεις να μην πέσουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

«Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να έχει σχέδιο και να ξέρει να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς φορείς» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πέρασαν πέντε χρόνια μιας κυβέρνησης με λάθος πολιτικές, ανικανότητα, ακυβερνησία, ενώ πρόσθεσε ότι οι κυβερνητικές επιλογές, οι αντιλήψεις και οι πρακτικές έχουν φέρει τη χώρα μας σε αδιέξοδο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευνοεί την εξυπηρέτηση των λίγων και ισχυρών, και έχει επέλθει διχασμός της κοινωνίας, που είναι καταστροφικός και επικίνδυνος, και δεν υπηρετεί τον πολίτη.

Σήμερα βιώνουμε όλοι την ανομία, την αστάθεια, την ανασφάλεια, το αίσθημα ότι είμαστε απροστάτευτοι, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι έχουμε μπει ανοχύρωτοι σε μια επερχόμενη διεθνή κρίση, γιατί, όπως είπε, οι επιπτώσεις της κρίσης τώρα αγγίζουν την Ελλάδα. Εξαπέλυσε επίσης επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο αγροτικό.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν έχει εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αναφέροντας ότι αυτό δεν το λέει ο ίδιος αλλά στελέχη της κυβέρνησης.

Σήμερα δεν έχουμε προϋπολογισμό, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, και πρόσθεσε ότι αυτό είναι παράδειγμα της ανομίας, της ανικανότητας και της πελατειακής διαχείρισης του δημόσιου πλούτου.

Χρειάζεται μια πορεία που θα βγάλει την κοινωνία από τη κρίση, που θα δώσει ελπίδα και σιγουριά, ενώνοντας τις παραγωγικές και τις δημιουργικές δυνάμεις, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, δήλωσε ότι χρειάζεται ευρύτατη ενότητα και συναίνεση για την αντιμετώπιση των επερχόμενων εξελίξεων και για να αντιμετωπίσουμε θετικά τα οράματα της νέας γενιάς.

Χρειάζεται μια νέα εντολή από τον ελληνικό λαό, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μια νέα κυβέρνηση που να μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες επανάκτησης της εμπιστοσύνης και της αυτοπεποίθησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τα πέντε σημεία-προϋποθέσεις για την αλλαγή πορείας, για την πιο σίγουρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου.

Τα πέντε αυτά σημεία είναι: η συλλογικότητα και ενότητα, το κράτος δίκαιου, τα άμεσα μέτρα εξόδου από την οικονομική κρίση, οι μεγάλες τομές που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, και μια κυβέρνηση που θα ξέρει και θα μπορεί να διαπραγματεύεται.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την παραγραφή πολιτικών σκανδάλων που δεν τιμά τον πολιτικό κόσμο, και απέδωσε την ευθύνη αποκλειστικά στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό.

Ζητάμε εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τους νέους εθνικούς τρόπους που θα κινητοποιήσουν τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου