Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Τα βιντεοπαιχνίδια δεν βλάπτουν την υγεία

Τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών, ύστερα από σχετική έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία υποστηρίζει οτί τα παιχνίδια ίσως είναι και ευεργετικά για την μόρφωση των νέων.

Παρά το γεγονός οτι κάποια παιχνίδια έχουν πολύ άσχημη φήμη, δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι με το να τα παίζουν τα παιδία τους δημιουργείται κάποια αρνητική επίδραση στην συμπεριφορά τους, όπως για παράδειγμα επιθετικότητα.

Αντίθετα τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν τα παιδία να αυξήσουν ικανότητες όπως αυτές της δημιουργικότητας, της στρατηγικής σκέψης και της συνεργατικότητας.

Όπως υποστηρίζει ο Toine Manders, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι καθόλου επικίνδυνα και ύστερα από μελέτες ειδικών πάνω στα παιχνίδια καθώς και ψυχολόγων σε Γαλλία, Αμερική, Γερμανία και Ολλανδία, τα βιντεοπαιχνίδια ίσως μπορούν να δράσουν θετικά στην μόρφωση των νέων.

Μάλιστα στην συγκεκριμένη έρευνα, καλούνται τα σχολεία να σκεφτούν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν τα βιντεοπαιχνίδια στην εκπαίδευση καθώς και να ενημερώσουν τους γονείς και τα παιδία για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τον συγκεκριμένων παιχνιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου