Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Νέο οικονομικό σκάνδαλο συγκλονίζει τις ΗΠΑ


Ο Τεξανός δισεκατομμυριούχος και υποστηρικτής του αθλήματος του κρίκετ σερ Άλεν Στάνφορντ κατηγορείται για επενδυτική απάτη ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ελεγκτικές οικονομικές υπηρεσίες.

Η Επιτροπή Ασφαλειών και Συναλλάγματος (SEC) ανακοίνωσε ότι ο επιχειρηματίας είχε προβεί σε "απάτη πολλών δισεκατομμυρίων στον επενδυτικό τομέα".

Η SEC ανακοίνωσε ότι η απάτη "βασιζόταν σε ψευδείς υποσχέσεις και σε κατασκευασμένα στοιχεία". Οι επικεφαλής των ομάδων κρίκετ της Αγγλίας διέκοψαν τις συζητήσεις χορηγίας που είχαν με τον σερ Άλεν.

Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν εναντίον του μεγαλοεπιχειρηματία σε βάρος τριών εταιριών του και δύο στελεχών του ύστερα από επιδρομή κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών στα γραφεία της εταιρία Standford Financial Group στο Χιούστον του Τέξας.

Αμερικανός δικαστής πάγωσε όλα τα κεφάλαια του σερ Άλεν και των υπόλοιπων κατηγορουμένων καθώς επίσης και των μελών της Stanford Group, στη θυγατρική Stanford International Bank (SIB) που εδρεύει στην Αντίγκουα όπως επίσης και σε μία ακόμα θυγατρική του ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα των επενδυτικών συμβούλων.

Ορίστηκε ήδη ελεγκτής για να συγκεντρώσει κεφάλαια επενδυτών, ανακοίνωσε η SEC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου