Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Παλιές αμαρτίες παιδεύουν τον Πολάνσκι


Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης βιασμού ενός 13χρονου κοριτσιού, στην οποία είναι κατηγορούμενος και για την οποία έχει δηλώσει ένοχος. 


Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης απέτυχε εκ νέου να ακυρωθεί η καταδικαστική εις βάρος του απόφαση, που τον έκρινε ένοχο. Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες Πίτερ Εσπινόζα αρνήθηκε να εξετάσει το αίτημά του για όσο παραμένει φυγόδικος. 

Ο δικαστής ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επανεξετάσει την απόφαση, μόνο εάν ο Πολάνσκι - ο οποίος εγκατέλειψε τις ΗΠΑ για τη Γαλλία το 1978, αφού δήλωσε ένοχος για την κατηγορία του βιασμού και αφήνοντας το ένταλμα σύλληψής του να εκκρεμεί - εμφανιστεί στο δικαστήριο του Λος Άντζελες στις 7 Μαΐου. 

Ο 75χρονος Πολάνσκι όμως - σκηνοθέτης του "Μωρού της Ρόζμαρι" και της "Τσάιναταουν" και βραβευμένος με Όσκαρ το 2003 για την ταινία «Ο πιανίστας» - κινδυνεύει να συλληφθεί αν επιστρέψει στις ΗΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα βιασμού ζήτησε πρόσφατα να αρθούν οι κατηγορίες εις βάρος του Ρόμαν Πολάνσκι για το βιασμό, 31 χρόνια μετά το συμβάν. Η 44χρονη σήμερα Σαμάνθα Γκέιμερ κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο να αρθούν οι κατηγορίες γιατί όπως είπε δεν αντέχει άλλο τη συνεχόμενη επαναφορά της υπόθεσης στο προσκήνιο. «Η συνεχής δημοσιοποίηση των λεπτομερειών βλάπτει εμένα, το σύζυγό μου και τα παιδιά μου» δήλωσε η Γκέιμερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου