Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Επίθεση με πυροβολισμούς στο Άλτερ


Επίθεση με πυροβολισμούς από αγνώστους δέχτηκαν τα κεντρικά γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ στο Περιστέρι το απόγευμα της Τρίτης (17/2). Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Την καταδίκη όλου του δημοσιογραφικού κόσμου για την επίθεση, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος. 


Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, τέσσερις κουκουλοφόροι πλησίασαν γύρω στις 7 το απόγευμα το κεντρικό κτίριο από την οδό Λεονάρδου -η οποία δεν ειναι η κεντρική είσοδος- και απομάκρυναν φύλακα που βρισκόταν στην πόρτα, λέγοντας τους ότι θα πετάξουν εκρηκτική ύλη. Πράγματι, οι άνδρες έριξαν την αυτοσχέδια βόμβα που δεν εξερράγη. 

Στη συνέχεια οι άνδρες πυροβόλησαν στον αέρα με περίστροφα και κατά αυτοκινήτων του σταθμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού τρία αυτοκίνητα του Αλτερ δέχτηκαν πάνω από 10 σφαίρες, ενώ στο πεζοδρόμιο βρίσκονται ακόμη επτά κάλυκες. Στην περιοχή βρίσκονται άνδρες της Σήμανσης για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες. 

Υπουργός Εσωτερικών 

«Η επίθεση στρέφεται κατά της ενημέρωσης, κατά των θεσμών και κατ’ επέκταση κατά της Δημοκρατίας» δήλωσε στον σταθμό ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος δεν έκανε κάποια εκτίμηση σχετικά με τη φύση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι τον πρώτο λόγο έχει η αστυνομική έρευνα που θα δώσει περισσότερες απαντήσεις. «Πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός, αλλά κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό» σημείωσε. 


Κώστας Γκιουλέκας 

Στον τόπο βρέθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος σημείωσε ότι «τέτοιες ενέργειες δεν πλήττουν αλλά αντίθετα ατσαλώνουν την ενημέρωση και τη Δημοκρατία». 

«Είμαστε εδώ για να δούμε τι συμβαίνει και να τονώσουμε το φρόνημα των ανθρώπων της ενημέρωσης» δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας. «Όσοι κτυπούν νύκτορες και πισώπλατα έχουν την γενική καταδίκη» τόνισε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι η Αστυνομία βρίσκεται στο σημείο από την πρώτη στιγμή. 


Καταδίκασε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ 

Παρέμβαση στο τηλεοπτικό δελτίο του Άλτερ έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, δηλώνοντας ότι «όλοι οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι σοκαρισμένοι». Ο κ. Σόμπολος καταδίκασε την επίθεση και συμπλήρωσε ότι είναι ευτύχημα που δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες. «Είναι μια επίθεση που καταδικάζεται από όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι οι διωκτικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί, για την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 

«Κάποιοι κάνουν πρόβες για πολύ χειρότερα πράγματα» δήλωσε στο δελτίο του Άλτερ ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε το γεγονός με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις με γκαζάκια σε γραφεία δικαστικών και δικηγόρων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη καθώς και πολιτικών στόχων. «Μπαίνουμε σε μία νέα φάση που θα αποδειχθεί εφιαλτική» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι «πρόκειται για άτομα που δεν έχουν καμία λογική και καμία ιδεολογία». Συμπλήρωσε ότι αυτοί οι άνθρωποι «είναι επικίνδυνοι για τη χώρα» και ότι «χρειάζεται κινητοποίηση». 


ΚΚΕ 

«Οι επαναλαμβανόμενες τέτοιες επιθέσεις δείχνουν την ύπαρξη προβοκατόρικου σχεδίου που διευκολύνει σχέδια καταστολής εναντίον του λαϊκού κινήματος. Αυτό είναι ο βασικός στόχος» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης. 

ΛΑΟΣ 

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER. Κάθε επίθεση στην δημοσιογραφία είναι επίθεση στην ίδια την δημοκρατία. Συμπαραστεκόμαστε στους δημοσιογράφους και το προσωπικό του ALTER TV». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου