Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Σφοδρές χιονοπτώσεις στη νοτιοδυτική Βρετανία!


Ηνωμένο Βασίλειο — Περίπου 200 οδηγούς που είχαν αποκλειστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας του χιονιού σε δρόμους της νοτιοδυτικής Βρετανίας διέσωσαν η αστυνομία, ο στρατός και σωστικά συνεργεία.


Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε στις περιοχές Ντέβον, Σόμερσετ και στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Βρετανίας, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Η ξαφνική χιονόπτωση αιφνιδίασε τους πάντες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης. Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε και στο Μπρίστολ και το Μπαθ. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, οι οδηγοί φιλοξενήθηκαν σε κέντρα των δημοτικών αρχών κοντά στο Εξετερ.

«Ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό, να έχω εγκλωβιστεί μέσα στο ίδιο μου το αυτοκίνητο επειδή έμεινα από μπαταρία. Ήταν σκοτεινά και έκανε κρύο», δήλωσε στο Sky TV διασωθείσα οδηγός.

Οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Μπρίστολ και του Λούτον στο Λονδίνο διακόπηκαν και η Υπηρεσία Εθνικών Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι σε πολλά δρομολόγια υπήρξαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει και νέες χιονοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και την προσεχή εβδομάδα και προειδοποιεί για παγετό σε πολλές περιοχές της Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου