Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Εξαγγελίες Παπαθανασίου για την οικονομία

Αυξήσεις στη φορολογία τσιγάρων και ποτών, επαναφορά του αφορολογήτου των 10.500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μεταβολές στο Ενιαίο Τέλος Ακίνητης περιουσίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου μετά το πέρας της Διυπουργικής Επιτροπής για την οικονομία.

Πιο αναλυτικά, για το ΕΤΑΚ καθιερώνεται αφορολόγητο 100 χιλιάδων ευρώ για τους άγαμους, 200 χιλιάδων ευρώ για τους έγγαμους και 230 χιλιάδων ευρώ για τους τρίτεκνους, εντάσσοντας σε αυτό, το σύνολο των ακινήτων μιας οικογένειας.

Από το 2010, θα εφαρμοσθούν τα νέα τεκμήρια, που, όπως είπε ο υπουργός, θα είναι λίγα, απλά και δίκαια. Επίσης, από την ερχόμενη Δευτέρα, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των ασφαλιστικών ταμείων του και ΟΑΕΔ, τα χρήματα για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης που θα δοθεί μέσα στο μήνα.

Ο κ. Παπαθανασίου ανακοινώσε ακόμη, περιστολή των δαπανών στο δημόσιο, μύωση των αποδοχών των επικεφαλής δημοσίων οργανισμών, στο ύψος του μισθού που λαμβάνει ο γενικός γραμματέας υπουργείου. Τόνισε, ακόμη ότι από την αύξηση των έμμεσων φόρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων, θα εξασφαλιστούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε η κυβέρνηση να εισπράξει από τους ανθρώπους της αγοράς.

Τέλος, αναφερόμενος στην εισοδηματική πολιτική τόνισε ότι οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις θα είναι λίγο πάνω από τον πληθωρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου