Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η άγνωστη σύζυγος του Αθερίδη!


Είναι η... άγνωστη σύζυγος του Θοδωρή Αθερίδη! Η πολυτάλαντη Ελένη Γκασούκα, που βρισκόταν για καιρό πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και έχει βάλει -εντελώς αθόρυβα- τη σφραγίδα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπως και σε αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, είναι η γυναίκα που έχει παντρευτεί ο γνωστός, ταλαντούχος ηθοποιός. Με ένα «πέπλο μυστηρίου» να καλύπτει την προσωπική τους ζωή, κάλλιστα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο του πιο low profile ζευγαριού, με κοινές δημόσιες εμφανίσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Την καινούργια της δουλειά θα δούμε από την ερχόμενη Παρασκευή στο θέατρο «Εμπορικόν», όπου ανεβάζει τη «Φουρκέτα», ένα ιδιαίτερο έργο με πρωταγωνίστρια μια σύγχρονη γυναίκα με δραματική ζωή, την οποία υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη.

Η Ελένη Γκασούκα είναι γυναίκα χαμηλών τόνων με έντονη καλλιτεχνική προσωπικότητα και γοητευτική εμφάνιση. Αρχικά, ασχολήθηκε με το χορό. Η κορυφαία της στιγμή ως χορογράφος ήταν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της χώρας μας, όπου ανέλαβε τη χορογραφική επιμέλεια της εκδήλωσης και έβαλε -ανεξίτηλα- τη σφραγίδα του ταλέντου της.

Η συνεργασία της με τους θρυλικούς «Αγαμους θύτες» ήταν επίσης σημαντική, αλλά το όνομά της τότε δεν «έγραψε», αφού οι τέσσερις πρωταγωνιστές του γκρουπ (Θοδωρής Αθερίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Στάθης Παχίδης) κέρδισαν όλα τα φλας - στη συνέχεια, βέβαια, ο καθένας έκανε τη δική του καριέρα. Το μεγάλο μπαμ της Γκασούκα έγινε πριν από δύο χρόνια με το έργο «Οι ήρωες», που Δευτερότριτα ανέβηκε στο «Μικρό Παλλάς» και αμέσως έγινε το talk of the town, με αποτέλεσμα το θεατρόφιλο κοινό που αναζητάει καλές παραστάσεις να περίμενε πολύ καιρό για να βρει θέση στο θέατρο. Το έργο -που 
ζωντάνεψε ομάδα ταλαντούχων νέων ηθοποιών- ανέβηκε για δεύτεερη συνεχή χρονιά και χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως «μια 
έξυπνη σάτιρα με εύστοχο σχολιασμό της επικαιρότητας, σε συνδυασμό με το χορό και την κίνηση»! Στην πρεμιέρα καταγράφηκε από το φακό και μία από τις σπάνιες κοινές εμφανίσεις του ζευγαριού. Στην κεντρική σκηνή του ίδιου θεάτρου, στο έργο «Συνέβη και όποιος θέλει το πιστεύει», εμφανιζόταν ο σύζυγός της Θοδωρής Αθερίδης μαζί με τη Σμαράγδα Καρύδη. 

Η φετινή της θεατρική απόπειρα, που λέγεται «Φουρκέτα» και είναι σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία, όπως είναι επόμενο, επιδιώκει να γίνει μια ακόμα επιτυχία. Τι υποδηλώνει ο τίτλος; Οτι πάντα μπορείς να κάνεις μια αναστροφή στη ζωή σου (φουρκέτα δηλαδή...) όταν τα πράγματα δεν είναι αυτά που θέλεις. Οταν αντιλαμβάνεσαι ότι άλλα ξεκίνησες να κάνεις και με άλλα... ταλανίζεσαι! Το βασικό ανδρικό ρόλο κρατάει ο Κώστας Κόκλας.

1 σχόλιο:

  1. i eleni gsouka einai apo tous ligous alithinous kalitexnes pou asxolountai me to theatro...niothw poly tyxairos pou yparxei sto proskynio tou ellinikou theatrou ena tetoio authentiko atomo pou me tin pena tis den dystazei na kanei kaustiki kritiki stin elliniki pragmatikotita! Eleni se perimenoume k stin elliniki eparxia gia na apolausoume tis douleies sou!!!! Sto xw pei....

    M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή