Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Πολλές οι αυτοκτονίες στο στράτευμα των ΗΠΑ!


Ηνωμένες Πολιτείες — Τους 24 έφθασε ο αριθμός των μελών του αμερικανικού στρατεύματος που αυτοκτόνησαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που δίνονται στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά την έκθεση που ανέφερε ότι το 2008 ήταν ένα από τα χειρότερα χρόνια τις τελευταίες δεκαετίες, αναφορικά με τον αριθμό των αυτόχειρων Αμερικανών στρατιωτών.


Το επιτελείο του αμερικανικού στρατού επιβεβαίωσε ότι τον περασμένο μήνα έγιναν επτά αυτοκτονίες, αλλά υπάρχουν ακόμα 17 περιπτώσεις που ακόμα διερευνώνται και οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτοκτονίες.

Τον Ιανουάριο του 2008 είχαν καταγραφεί πέντε αυτοκτονίες στο αμερικανικό στράτευμα, τον Ιανουάριο του 2007 είχαν αναφερθεί έξι περιπτώσεις αυτόχειρων και άλλες 10 τον Ιανουάριο του 2006, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

Στο σύνολο του 2008 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 128 αυτοκτονίες, αριθμός που μπορεί τελικώς να αυξηθεί, αφού τελούν υπό διερεύνηση ακόμα 15 θάνατοι.

Πρόκειται πάντως για τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών στο αμερικανικό στράτευμα από το 1980, όταν άρχισε η καταγραφή συγκεκριμένων στοιχείων. Το 2007 είχαν καταγραφεί 115 αυτοκτονίες στον αμερικανικό στρατό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρατηρείται αύξηση του αριθμού των αυτόχειρων στον στρατό, παρά τις προσπάθειες για έγκαιρο εντοπισμό των περιπτώσεων στρατιωτών που εκδηλώνουν τέτοιες τάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου