Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Χειρουργικός ευνουχισμός για σεξουαλικές επιθέσεις!!


Η Ιταλία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβαίνει, σε ορισμένες περιπτώσεις, στον χειρουργικό ευνουχισμό των ενόχων για σεξουαλικές επιθέσεις, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, υπουργός Διοικητικής Απλοποίησης και μέλος της Λίγκας του Βορά.


«Σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρώ ότι δεν είναι δυνατή η επανένταξη (...) Πιστεύω ότι ο χημικός ευνουχισμός αποτελεί ανεπαρκή λύση και ότι δεν απομένει παρά ο χειρουργικός ευνουχισμός. Η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί», όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός σε συνέντευξή του στη La Stampa.

Η Ιταλία αντιμετώπισε τρεις υποθέσεις βιασμών τις τελευταίες μέρες, ειδικότερα αυτή του βιασμού μίας εφήβου σε ένα πάρκο της Ρώμης. Η κυβέρνηση αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει μέσα στις προσεχείς ημέρες ένα προεδρικό διάταγμα, έτσι ώστε οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων να φυλακίζονται συστηματικά, χωρίς δυνατότητα κατ' οίκον περιορισμού μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ένα άλλο μέτρο θα ήταν, σύμφωνα με τον Τύπο, να δοθεί η άδεια στους δημάρχους να συστήσουν ομάδες «άοπλων εθελοντών πολιτών», για την επίβλεψη των επικίνδυνων περιοχών. Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση της χώρας απέρριψε, ωστόσο, αμέσως την ιδέα αυτή, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου