Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ο Ούγκο Τσάβες νίκησε στο δημοψήφισμα για την επανεκλογή του


Το δημοψήφισμα για την άρση των περιοριστικών όρων που θα του επιτρέψουν να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2012 κέρδισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 54% των ψηφοφόρων τάχτηκε υπέρ της τροπολογίας του συντάγματος, κάτι που δίνει στον Τσάβες τη δυνατότητα να επανεκλέγεται μετά τη λήξη της θητείας του το 2013.

Μια ώρα πριν την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος το κόμμα του Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε ότι το «ναι» είναι πλέον σίγουρο και «μη αναστρέψιμο».

Το αντίπαλο στρατόπεδο αποδέχτηκε μεν το αποτέλεσμα, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι ο Τσάβες «εξελίσσεται σε δικτάτορας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι το πολιτικό του μέλλον αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου δημοψηφίσματος, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει για πάντα απλός στρατιώτης στη μάχη για το καλό της χώρας του.

«Όσοι ψήφισαν ναι, ψήφισαν υπέρ του σοσιαλισμού και της επανάστασης», τόνισε ο Τσάβες ξεκαθαρίζοντας ότι το 2012 θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Ο Ούγκο Τσάβες ανέλαβε την εξουσία πριν 10 χρόνια και έχει δηλώσει ότι θα επιθυμούσε να παραμείνει στην εξουσία για άλλα 10 χρόνια ώστε να συνεχίσει τη «μπολιβαριανή επανάσταση» για την οικοδόμηση ενός σοσιαλιστικού κράτους στη Βενεζουέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου