Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

BMW: Περικοπή 850 θέσεων εργασίας στη Βρετανία


Την περικοπή, από τις 2 Μαρτίου, 850 θέσεων εργασίας στην εργοστασιακή μονάδα που παράγει το αυτοκίνητο με το εμπορικό σήμα Mini στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η BMW AG, καθώς μειώνει παραγωγή για να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης. 


Σε ύφεση η Μ. Βρετανία - σε αμφισβήτηση ο Μπράουν από την αντιπολίτευση
Βρετανία: Πακέτο στήριξης 2,3 δισ. λιρών για τις βιομηχανίες αυτοκινήτων

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας διευκρινίζεται ότι το εργοστάσιο στην Οξφόρδη - το μοναδικό εργοστάσιο, παγκοσμίως, στο οποίο συναρμολογούνται Mini - θα λειτουργεί, μετά την εν λόγω ημερομηνία, πέντε ημέρες την εβδομάδα, αντί των επτά προηγουμένως, με δύο βάρδιες στο εικοσιτετράωρο αντί των τριών. 

«Παρά το ότι το εμπορικό σήμα Mini ανταπεξήλθε στην πτωτική στροφή της οικονομίας, δεν είναι αλώβητο στις προκλήσεις της σημερινής κατάστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Οι πωλήσεις του Mini «βυθίστηκαν» κατά 34,5% τον Ιανουάριο, μόλις υπερβαίνοντας τα 10.100 αυτοκίνητα παγκοσμίως. 

Η BMW τόνισε ότι η απόφαση δεν λήφθηκε «αβασάνιστα» και ότι τα συνδικάτα συμμετείχαν στις συζητήσεις. Ωστόσο, το ένα τρίτο των 4.500 εργαζομένων στο Κρόουλι είναι εποχικοί και φοβούνται ότι δεν θα πάρουν αποζημίωση για την απόλυσή τους. 

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση Μπράουν εγγυήθηκε δάνεια ύψους 2,3 δισ. στερλινών για στήριξη του κλάδου στον οποίο απασχολούνται συνολικά άνω των 800.000 εργαζομένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου