Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ενδιαφέρον της MIG για την Ολυμπιακή

Το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Ολυμπιακής ανακοίνωσε η Marfin Investment Group, της οποίας ηγείται ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Μάλιστα, η εταιρία δηλώνει πρόθυμη να παραχωρήσει οικειοθελώς στο ελληνικό δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της εταιρείας σε χρονικό διάστημα μέχρι και 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

Η πρόταση θα εξεταστεί όπως όλες οι άλλες που θα προκύψουν δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης , ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ο διαγωνισμός μπαίνει σε καινούργια φάση με τη δημόσια πρόσκληση σε επιχειρηματικούς ομίλους και ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Ιταλίας.

Εν τω μεταξύ, τη μείωση κατά 70% του ημερήσιου προστίμου, που είχε εισηγηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβληθεί στην Ελλάδα, σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις στην Ολυμπιακή την περίοδο 1998-2002 και οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Ευρωδικαστήριο, πρότεινε την Πέμπτη ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων κατά τη συνεδρίαση της την Τετάρτη το απόγευμα απέρριψε τις προσφορές που είχαν κατατεθεί για την Ολυμπιακή και αποφάσισε να συνεχιστεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης με ανοικτή πρόταση σε επιχειρηματικούς ομίλους με απευθείας διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι η κυβέρνηση άφησε επί 5 χρόνια την Ολυμπιακή να κατρακυλά και από την Τετάρτη φόρεσαν το μανδύα του πλασιέ και προσπαθούν να την πουλήσουν. Μεθοδεύουν συστηματικά μια απευθείας ανάθεση από δω και πέρα. Θα μας βρουν αντιθέτους στην πώληση έναντι πινακίου φακής του εθνικού αερομεταφορέα τόνισε ο κ. Σηφουνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου