Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Ξανά στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ο Γκέιτς!!

Ο ιδρυτής της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, καθώς εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης η καθαρή αξία της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη μειώθηκε κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. 

   Ο Μπιλ Γκέιτς επέστρεψε στην κορυφή του καταλόγου με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, με περιουσία 40 δισεκατομμυρίων, ενώ πέρυσι ήταν τρίτος, έχοντας περιουσία 58 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπάφετ, που πέρυσι ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φέτος έπεσε στη δεύτερη θέση, με περιουσία 37 δισ. Στην τρίτη θέση εφέτος βρίσκεται ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ, με περιουσία ου φθάνει στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ πέρυσι είχε περιουσία 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο μόνος άνθρωπος στη λίστα των 20 πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο που δεν έχασε χρήματα είναι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 11,5 δισεκατομμύρια. Η αύξηση των περιουσιακών στοιχείων του Μπλούμπεργκ αποδίδεται από το Forbes στην καλή πορεία της εταιρίας Μέσων Επικοινωνίας που έχει. Σήμερα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Νέα Υόρκη, κάνοντας ένα σημαντικό άλμα στον κατάλογο του Forbes από την 65η, στη 17η θέση. 

Στα αξιοσημείωτα του καταλόγου του περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, είναι η παρουσία στον κατάλογο αυτόν του Μεξικανού βαρόνου ναρκωτικών, Χοακίν «Σόρτι» Γκούσμαν, που θεωρείται ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους, αλλά έχει συσσωρεύσει περιουσία ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Γκούσμαν, που έχει ύψος μόλις 1,55 δραπέτευσε από φυλακή το 2001, θεωρείται υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους στο πλαίσιο του πολέμου των συμμοριών στο Μεξικό, αλλά οι υπεύθυνοι του περιοδικού Forbes διαβεβαιώνουν ότι τα οικονομικά του πηγαίνουν θαυμάσια, αφού βρίσκεται στη θέση «701» του καταλόγου με τους πιο πλούσιους ανθρώπους. «Δεν είναι εύκαιρος για συνεντεύξεις. Αλλά η οικονομική του κατάσταση είναι αρκετά καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λουίζα Κρολ, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Forbes.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου