Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ο νίντζα...καγκουρό!


Ο εισβολέας που βρέθηκε να χοροπηδάει μέσα στη νύχτα πάνω στο κρεβάτι ενός Αυστραλού, δεν είχε έρθει για να κλέψει.
Όταν ο Beat Ettlin, κάτοικος προαστίου της Καμπέρα, είδε κάποιον να περνάει μέσα από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς του, η πρώτη του σκέψη μέσα στη νύχτα, ήταν ότι επρόκειτο για έναν "τρελό νίντζα".
Όταν είδε ότι επρόκειτο για ένα καγκουρό, η ανακούφισή του ήταν μεγάλη, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Το καγκουρό, αφου πέρασε το κρεβάτι, όπου βρισκόταν ο 42χρονος, η σύζυγός του και η 9χρονη κόρη τους, για τραμπολίνο εισέβαλε στο υπνοδωμάτιο του 10χρονου γιου της οικογένειας, ο οποίος άρχισε να ουρλιάζει.

Ο κ. Ettlin κυνήγησε το Καγκουρό σε όλο το σπίτι, το οποίο γέμισε λάσπες και αίμα, καθώς το μαρσιποφόρο είχε πληγές...
... από το εντυπωσιακό πέρασμά του μέσα από το παράθυρο.
Ο απρόσμενος επισκέπτης ύψους 1,76cm και βάρους 40 κιλών περιπλανήθηκε μέσα στην κατοικία της οικογένειας, μέχρι ο 42χρονος να το πιάσει και να το ακινητοποιήσει. Βεβαίως αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο αφού χρειάστηκε να του κάνει κεφαλοκλείδωμα και να το πάει μέχρι την είσοδο του σπιτιού.
Το καγκουρό χάθηκε σε παρακείμενο δάσος από όπου είχε προέλθει, αφήνοντας στον κ. Ettlin σημάδια και πληγές. Τα γκρι καγκουρό ζουν στα δάση γύρω από την Καμπέρα και ο μεγάλος αριθμός τους δημιουργεί στις αρχές ανησυχία για την παρουσία των άλλων ζώων στην περιοχή. Συνήθως δεν πλησιάζουν σε σπίτια και δεν εισβάλουν σε αυτά, εκτός αν βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.


Τα καγκουρό(Kangaroo) πήραν το όνομά τους από την απάντηση που έδωσε ιθαγενής στον εξερευνητή J. Cook όταν ρώτησε για το όνομα του ζώου. Ο ιθαγενής απάντησε Ka gouro(= δεν ξέρω).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου