Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Πολλαπλό φονικό!


Τη ζωή δέκα ανθρώπων, περιλαμβανομένης της δικής του, καθώς και της μητέρας του, αφαίρεσε ένας άνδρας περίπου 35 ετών που καταλήφθηκε από δολοφονικό αμόκ και καταδιώχθηκε από αστυνομικούς στην πόλη Σάμσον, στο νότιο τμήμα της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο δράστης, ονόματι Μάικλ ΜακΛέντον, σκότωσε πέντε άτομα, περιλαμβανομένης της συζύγου ενός τοπικού βοηθού σερίφη και του βρέφους της, ηλικίας μόλις 3 μηνών, μέσα σε τροχόσπιτο στη Σάμσον, σύμφωνα με τον Γουίντον Μέλτον, δήμαρχο στη γειτονική πόλη Γενεύη.

Τα υπόλοιπα θύματα του άνδρα περιλαμβάνουν δυο άνδρες που εκτέλεσε σε ένα κατάστημα κι έναν οδηγό ανοικτού ημιφορτηγού ο οποίος μάλλον δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα.

Το πολλαπλό φονικό άρχισε στη Σάμσον και ολοκληρώθηκε, μετά την καταδίωξη του δράστη από τους αστυνομικούς, στη Γενεύη, 20 χλμ. μακρύτερα, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών (FBI) και την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με έναν αστυνομικό ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον αρκετών αυτοκινήτων εν μέση οδό καθώς κι εναντίον δυο πολυκαταστημάτων. Οι αρχές στην Αλαμπάμα έκαναν λόγο για "μια σειρά τουλάχιστον τεσσάρων περιστατικών πυροβολισμών", στα οποία ενέχεται ο ένοπλος.

Ο ύποπτος "σκότωσε τουλάχιστον εννέα θύματα πριν πεθάνει από αυτοτραυματισμό", σύμφωνα με ανακοινωθέν του πολιτειακού υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας. Ο τοπικός επικεφαλής της αστυνομίας δέχθηκε μια σφαίρα, αλλά δεν τραυματίστηκε σοβαρά διότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πιστεύεται ότι θα βρεθούν κι άλλα θύματα. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για τα κίνητρα του άνδρα, ο οποίος έκαψε επίσης ένα σπίτι.

Η νοτιοανατολική Αλαμπάμα, που γειτνιάζει με τη Φλόριντα, είναι κυρίως αγροτική περιοχή με πολλές οικογένειες που έχουν χαμηλό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου