Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

«Γνώριζαν» για τις κλιματολογικές συνθήκες στην Αυστραλία


Οι αυστραλιανές αρχές γνώριζαν τρεις μέρες πριν το «Μαύρο Σάββατο» για τις καταστροφικές καιρικές συνθήκες εκείνης της αποφράδας ημέρας, αλλά δεν φρόντισαν να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους κατοίκους της Βικτώριας που θρήνησε 210 θύματα, λόγω των θανατηφόρων πυρκαγιών, σύμφωνα με καταγγελίες της πολιτειακής αντιπολίτευσης.  

Σύμφωνα με έγγραφο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βικτώριας, το οποίο διέρρευσε στην εφημερίδα «The Age», οι υπηρεσίες Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών της Βικτώριας γνώριζαν από τις 4 Φεβρουαρίου για τις κλιματολογικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην Πολιτεία στις 7 του μήνα. 

Παρόλα αυτά, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν προέβησαν σε καμία προειδοποίηση προς τους πολίτες της Βικτώριας από την στιγμή που έμαθαν τα άσχημα νέα και περίμεναν έως την Παρασκευή, παραμονή του «Μαύρου Σαββάτου», για να δημοσιοποιήσουν τα άσχημα καιρικά προγνωστικά. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ανήγγειλε την διενέργεια Βασιλικής Έρευνας προκειμένου μέσα από τα πορίσματά της να διαπιστωθούν πιθανά λάθη, αλλά και τρόποι αντιμετώπισης παρομοίων φαινομένων στο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου