Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

"Μία καινούργια Ολυμπιακή"!


Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν τις εξελίξεις για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχει αρχική συμφωνία των συμβούλων της κυβέρνησης με τους συμβούλους της MIG, η οποία θα τεθεί υπό την κρίση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, αφού προηγουμένως υπάρξει έγκριση από πλευράς ΕΕ για τις διαδικασίες.

Αν τα πράγματα εξελιχθούν, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έχουμε μία καινούργια Ολυμπιακή, την οποία δεν θα πληρώνουμε με 350 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά, αντιθέτως, θα εισπράττουμε 150 εκατ. ευρώ από την εισφορά στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" από το φόρο μισθωτών υπηρεσιών και τις εισφορές στο ΙΚΑ.

Μέχρι εδώ, πρόσθεσε ο υπουργός, δεν φτάσαμε τυχαία, ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας, σχεδίου και σκληρής προσπάθειας. Το σχέδιο της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο υπουργός, που αρχικά είχε...
... από αρκετούς αρνήσεις και επιφυλάξεις, φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο πολύ αποδεκτό. Το μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να αγνοούμε το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος και αν κάτι το πιστεύουμε μέσα μας, θα πρέπει να το προχωράμε μέχρι τέλος.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση, αλλά και για τους εργαζομένους, με βάση τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει. Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου