Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Φυλάκιση για τα παπούτσια στον Μπους!


Σε φυλάκιση τριών ετών για επίθεση εναντίον ξένου ηγέτη που βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ καταδικάσθηκε ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, ο 30χρονος ιρακινός δημοσιογράφος που πέταξε τα παπούτσια του στο κεφάλι του Τζορτζ Μπους, χωρίς να τον πετύχει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Βαγδάτη τον περασμένο Δεκέμβριο.

"Δηλώνω αθώος", είπε ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι ενώπιον του δικαστηρίου. "Ναι, η αντίδρασή μου ήταν φυσιολογική, όπως (θα ήταν) και οποιουδήποτε Ιρακινού".

Ο ιρακινός δημοσιογράφος κατηγορείτο για "επίθεση εναντίον ξένου αρχηγού κράτους σε επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ". Η υπεράσπισή του προσπαθούσε να αποδείξει ότι η επίσκεψη του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν αιφνιδιαστική και , κατά συνέπεια, όχι επίσημη.


Παράλληλα, ο ιρακινός δημοσιογράφος, έκλαψε στο δικαστήριο όταν πληροφορήθηκε ότι δυο συνάδελφοί του σκοτώθηκαν την Τρίτη σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη.

Ο αλ Ζαΐντι, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου αλ-Μπαγκνταντίγια που έχει την έδρα του στο Κάιρο, έκλαψε όταν πληροφορήθηκε ότι ένας εικονολήπτης και ένας δημοσιογράφος του σταθμού είναι μεταξύ των 30 θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε προχθές στη συνοικία Αμπού Γράιμπ της Βαγδάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου