Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Mύθος η φλυαρία των γυναικών!!!


Νέες έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες δεν είναι πιο φλύαρες από τους άνδρες, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science. Ομάδα ερευνητών του περιοδικού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι άνδρες και γυναίκες εκφέρουν καθημερινά τον ίδιο αριθμό λέξεων. 
 
Οι γυναίκες εκφέρουν περίπου 16.215 λέξεις ημερησίως και οι άνδρες 15.669. Συνεπώς οι γυναίκες προηγούνται στην ομιλητικότητα κατά μόλις 546 λέξεις. Η μικρή διαφορά μεταξύ των φύλων στον αριθμό των λέξεων που διαπιστώθηκε, δε θεωρείται σημαντική από στατιστικής άποψης. Αλλωστε τα στοιχεία αυτά απέχουν πολύ από τα συνήθη στερεότυπα που θέλουν οι γυναίκες να εκφέρουν 20.000 λέξεις και οι άνδρες μόλις 7.000. 

Οι ερευνητές διεξήγαγαν τη μελέτη αυτή με τη βοήθεια μικροσκοπικών ψηφιακών συσκευών που καταγράφουν την καθημερινή χρήση του λόγου. Οι εθελοντές ήταν 400 σπουδαστές που χωρίστηκαν σε ισοδύναμες ομάδες αγοριών και κοριτσιών στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Οι ψυχολόγοι έκαναν τις μετρήσεις σε έξι ομάδες και για περιόδους από δύο έως 10 ημέρες. Οι καταγραφές του προφορικού λόγου έγιναν από το 1998 έως το 2004. Οι εθελοντές έφεραν τις ψηφιακές συσκευές που κατέγραφαν διακριτικά τις συνομιλίες τους επί 17 ώρες την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου