Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Κατασχέθηκαν 120 λίτρα νοθευμένου ηλιελαίου!


Στην δέσμευση και ανάκληση διάθεσης από την αγορά ηλιελαίου, που μετά την εξέταση του πρώτου δείγματος από τις υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους κρίθηκε επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά.

Κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας Πειραιά, έλαβαν από ψητοπωλείο που λειτουργεί στο Κερατσίνι δείγμα από κλειστή συσκευασία 10 λίτρων του προϊόντος ηλιέλαιο «ΠΑΝ OIL» (ημ. λήξης 31/10/2010, αποκερωμένο, ραφινέ, ελληνικής παραγωγής), το οποίο εστάλη για εργαστηριακές αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Δ’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, το προϊόν κρίθηκε μη κανονικό, νοθευμένο με ξένο σπορέλαιο και επικίνδυνο για την υγεία.

Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά ενημέρωσαν το κατάστημα από όπου ελήφθη το δείγμα και δέσμευσαν περίπου 120 λίτρα από τη συγκεκριμένη παρτίδα που βρέθηκαν σε αυτό. Ακόμη, ενημέρωσαν την προμηθεύτρια εταιρία, προκειμένου να προβεί άμεσα στην απόσυρσή του απ’ όλα τα πιθανά σημεία διάθεσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου