Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Νεκρός ο 19χρονος μαθητής που σκόρπισε τον πανικό

Υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο ο δεκαεννιάχρονος μαθητής της σχολής του ΟΑΕΔ στο Ρέντη, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής, πυροβόλησε τρεις ανθρώπους μέσα στο σχολείο του και εκτός, ενώ στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, αφαιρώντας και τη δική του ζωή. Ο νεαρός είχε γράψει ένα σημείωμα που αναφέρει οτι δεν άντεχε άλλο την απαξίωση. Οι συμμαθητές του τον περιγράφουν ως άνθρωπο μοναχικό που δεν είχε παρέες. 

Ο 19χρονος νεαρός, μαθητής της σχολής του ΟΑΕΔ μπήκε στις 9.45 στο κτίριο της σχολής, έχοντας μαζί του δύο πιστόλια εννέα χιλιοστών, ένα στιλέτο και δεκάδες σφαίρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ανέβηκε στη σκάλα που οδηγούσε στις τάξεις και στις αίθουσες των καθηγητών κρατώντας το πιστόλι και πυροβόλησε έναν συμμαθητή του, ο οποίος βρέθηκε μπροστά του και του ζήτησε εξηγήσεις. Ο 19χρονος τον πυροβόλησε στα χέρια, στα πόδια και στο στήθος, προξενώντας του σημαντική βλάβη στον πνεύμονα. 

Στη συνέχεια ο νεαρός Δημήτρης Π. - επαναπατρισμένος Έλληνας, γεννημένος στην Αμπχαζία - βγήκε από το σχολείο και κατευθύνθηκε σε διπλανό προάυλιο εργοστασίου της βιομηχανικής περιοχής. Εκεί αντιμετώπισε δύο άνδρες -εργάτες σε επιχείρηση -που προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Ο 19χρονος πυροβόλησε και εναντίον τους. Μετά αποτραβήχτηκε σε ένα παγκάκι και εκεί έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου