Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Κηδεία και ταφή στο φεγγάρι!!!

Μία αμερικανική επιχείρηση η οποία ειδικεύεται στις κηδείες ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργήσει έως το 2009 μία υπηρεσία για όσους θα ήθελαν να έχουν στη Σελήνη την «τελευταία κατοικία» τους. Η αποστολή ενός και μοναδικού γραμμαρίου στάχτης θα κοστίζει 10.000 δολάρια. 
 
  Η Celestis Inc. δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Odyssey Moon Limited και την Astrobotic Technology Inc. για την αποστολή ανθρωπίνων λειψάνων στη Σελήνη με πτήσεις ιδιωτικών διαστημικών πυραύλων. Η επιχείρηση διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της πως οι αποστολές αυτές στο φεγγάρι θα είναι "μια ειδική τιμή προσιτή σε όλους όσους μοιράζονται το όνειρο να διευρύνουν την εμβέλεια της ανθρωπότητας μέχρι τ΄αστέρια". Πριν από δέκα χρόνια, η Celestis είχε δώσει στη NASA μία διαστημική κάψουλα που περιείχε τα λείψανα του αμερικανού αστρογεωλόγου Γιουτζίν Σουμέικερ, του πρώτου ανθρώπου οι στάχτες του οποίου εναποτέθηκαν στη Σελήνη. 

Η επιχείρηση, που έχει πολλούς ανταγωνιστές στην αγορά αυτή, έστειλε ήδη στάχτες σε τροχιά γύρω από τη Γη στη διάρκεια έξι διαστημικών "κηδευτικών" πτήσεων. Ανάμεσα στις δημοσιότητες που απέκτησαν δικαίωμα σε αυτές τις λίγο ιδιαίτερες διαστημικές κηδείες ήταν ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς "Σταρ Τρεκ" Τζιν Ρόντενμπερι, ο ηθοποιός της ίδιας σειράς Τζέιμς Ντούαν ("Σκότι"), ο αστρονόμος που ανακάλυψε τον Πλούτονα Κλάιντ Τόμπαγκ ή ακόμη ο αστροναύτης Γκόρντον Κούπερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου