Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Τραγωδία στο Περού!


Μια κρεμαστή γέφυρα γεμάτη με μαθητές σχολείου κατέρρευσε την Δευτέρα στο Περού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 9 άτομα και δεκάδες παιδιά να τραυματιστούν καθώς έπεσαν σε μια βαθιά χαράδρα.
"Είχαμε ένα σοβαρό ατύχημα, μια κρεμαστή γέφυρα που οδηγεί στο γυμνάστιο έπεσε, έσπασε στα δύο και έχουμε πολλούς μαθητές νεκρούς και τραυματίες", είπε ο δήμαρχος της πόλης Κορακόρα των Άνδεων, Βάλτερ Ανταϊούα.

Οι περισσότεροι τραυματίες είναι ηλικίας 10-13 ετών. Δύο από τους νεκρούς είναι δάσκαλοι που βρίσκονταν μαζί με τους μαθητές όταν κατέρρευσε η πεζογέφυρα.
Η γέφυρα είχε μήκος 40 μέτρων και εκτεινόταν πάνω από ένα φαράγγι βάθους 98 μέτρων. Η πόλη Κορακόρα απέχει 600 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμας.

"Χρειαζόμαστε ελικόπτερο επειδή έχουμε παιδιά...
... που πεθαίνουν", δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης από το νοσοκομείο της περιοχής, το οποίο είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένο. Οι αρχές έστειλαν ελικόπτερα στην Κορακόρα αλλά δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν επειδή οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν είναι καλές. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 53 άνθρωποι, οι 14 από αυτούς με σοβαρά τραύματα.

Κρεμαστές γέφυρες, φτιαγμένες από σχοινιά, κατασκευάζονταν στις Άνδεις από την εποχή της Αυτοκρατορίας των Ίνκα. Σήμερα κατασκευάζονται συχνά από μεταλλικά καλώδια και εξυπηρετούν τις απομονωμένες, ορεινές περιοχές του Περού.
Ο δήμαρχος της Κορακόρα είπε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα προγραμματίστηκε να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης στη συγκεκριμένη πεζογέφυρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου