Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Απεβίωσε ο Γιάννης Πατάκης


Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή το στέλεχος του ΚΚΕ, πρώην ευρωβουλευτής και γνωστός συνδικαλιστής Γιάννης Πατάκης, νικημένος από τον καρκίνο. 


Σε πρόσφατή συνέντευξή του ο Γ. Πατάκης – στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας - είχε δώσει μήνυμα αγώνα, όπως σε όλη του τη ζωή και ενάντια στον τελευταίο εχθρό – τον καρκίνο: «Αντιμετωπίζω το πρόβλημα με αισιοδοξία. Όταν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον καρκίνο οφείλει να το αντιμετωπίσει με γενναιότητα και φυσικά να μην το κρύβει. Μια ζωή αγωνιζόμουν για τους αγρότες, τώρα αγωνίζομαι για τον εαυτό μου. Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική για τον ασθενή. Αν κλειστείς στον εαυτό σου δεν πετυχαίνεις τίποτα», είχε πει. 

Σύντομη βιογραφία......

Ο Γιάννης Πατάκης είχε εκλεγεί το 1975 πρόεδρος της κοινότητας Νίκαιας της Λάρισας ενώ το διάστημα 1977-1985, ήταν πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νίκαιας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. 

Το 1986, εξελέγη πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, ενώ το 1991, τοποθετήθηκε νομαρχιακός σύμβουλος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1994. Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΣΑΣΕ και του από το 1994 μέχρι το 1997, μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ. 

Επίσης διετέλεσε στέλεχος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων 1996-1997. Τον Απρίλιο του 2000, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρισας με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. 

Στις 24 Ιανουαρίου 2001, ανέλαβε ευρωβουλευτής, στη θέση του Γιάννη Θεωνά που παραιτήθηκε και την 1η Φεβρουαρίου, υπέβαλε την παραίτησή του στην Ελληνική Βουλή, προκειμένου να ασχοληθεί με τα νέα καθήκοντά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου