Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Σύγκρουση φαλαινοθήρων - ακτιβιστών στην Ανταρκτική

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Με αρκετά μεγάλη ψαριά – αλλά λιγότερη από ό,τι περίμεναν χάρη στην καταδίωξη οικολογικής οργάνωσης – επέστρεψαν οι ιάπωνες φαλαινοθήρες στη βάση τους από την Ανταρκτική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αλιείας στο Τόκιο. Ο στόχος ήταν να σκοτώσουν 765 – 935 αλλά κατάφεραν να πιάσουν τελικά 680. 

Οι αλιείες αποδίδουν τη μικρή ψαριά που απέφερε το φαλαινοθηρικό τους ταξίδι των πέντε μηνών στην συνεχή καταδίωξη από την οργάνωση Ποιμένες της Θάλασσας. Οι «Ποιμένες» τους παρενόχλησαν για 16 μέρες,... όπως αναφέρει μέλος της εταιρείες αλιείας. Μάλιστα σε κάποιο σημείο προσπάθησαν με το δικό τους πλοίο να εμβολίσουν τα αλιευτικά ενώ οι ακτιβιστές τους πετούσαν μπουκάλια και σκοινιά. 

Τρία από τα τέσσερα αλιευτικά αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω στη βάση τους στο λιμάνι Σιμονοσέκι τη Δευτέρα, όπου τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν τις ζημιές από τη ναυμαχία με τους ακτιβιστές. Ένα άλλο πλοίο, το Νισίν Μαρού, θα επιστρέψει την Τετάρτη. 

Όπως μεταφέρει το AFP η Ιαπωνία συνεχίζει το απαγορευμένο κυνήγι της φάλαινα χρησιμοποιώντας ένα παραθυράκι στο μορατόριουμ του 1986 που επιτρέπει τη θανάτωση για λόγους έρευνας. Ωστόσο, το περισσότερο κρέας των φαλαινών καταλήγει σε εστιατόρια όπου τρώγεται μέχρι και σε μπέργκερ. 

Στιγμιότυπα από την επιχείρηση Musashi της οργάνωσης Sea Shepherds

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου