Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Κλειστός λόγω απεργίας ο πύργος του Άιφελ


Απογοητευμένοι και οργισμένοι έμειναν οι τουρίστες των πασχαλινών διακοπών που θέλησαν να επισκεφθούν τον Πύργο του Άιφελ, το πιο διάσημο μνημείο της Γαλλίας, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονταν από την Τετάρτη σε απεργία. 

Οι 300 εργαζόμενοι στην εταιρεία που διαχειρίζεται το μνημείο πραγματοποιούν αποκλεισμό του μνημείου από την Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας. Στην απεργία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία φύλαξης, απαιτώντας αύξηση μισθού. 

Μέλος του μεγαλύτερου συνδικάτου CGT, δήλωσε στο Reuters, ότι ενώ τα εισιτήρια αυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων στον πύργο του Άιφελ παραμένουν σταθεροί. Σύμφωνα με το Reuters από τις 4 Απριλίου, το εισιτήριο αυξήθηκε από 12 ευρώ σε 13. 

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικάτων και της εταιρείας θα συνεχίζονταν και την Παρασκευή. Το τελευταίο γεγονός, σύμφωνα με το Reuters, έρχεται να προστεθεί σε μία αλυσίδα διαμαρτυριών εργαζομένων, που έχουν κορυφωθεί από την αρχή του χρόνου, βοηθούμενες και από την οικονομική πολιτική του Νικολά Σαρκοζί και το χειρισμό της κρίσης. 

Τα πιο ακραία περιστατικά, αφορούν καταστάσεις ομηρίας εργοδοτών από εργαζόμενους που ζητούν με αυτόν τον τρόπο καλύτερες συνθήκες δουλειάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου