Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Ο Ομπάμα στο Μπάκιγχαμ!


Ο Μπαράκ Ομπάμα κι η σύζυγός του Μισέλ έγιναν σήμερα δεκτοί στο Παλάτι του Μπάκιγκχαμ από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, για το πρόσωπο της οποίας ο αμερικανός πρόεδρος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του.

 Η βασίλισσα, ντυμένη στα ροζ σομόν, κι ο αμερικανός πρόεδρος είχαν ανεπίσημη συνομιλία για περίπου 20 λεπτά. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα ιδιωτικά διαμερίσματα της βασίλισσας, χωρίς άλλους μάρτυρες στη συνάντησή τους.

Από το 1953 που αναρρήθηκε στον θρόνο της Αγγλίας η Ελισάβετ έχει βιώσει τη διαδοχή 12 αμερικανών προέδρων και με μόνη την εξαίρεση του Λίντον Τζόνσον, τους έχει συναντήσει όλους.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν το πρωί ο Ομπάμα τόνισε πως "βιάζεται να συναντηθεί απόψε με τη βασίλισσα. Κι, όπως μπορείτε κάλλιστα να φαντασθείτε, κι η Μισέλ το έχει σκεφθεί αυτό πολύ. Στο φαντασιακό των ανθρώπων στην μερική, πιστεύω πως εκείνο που η βασίλισσα υπερασπίζεται, η αξιοπρέπεια κι η ευγένειά της, εκείνο που αντιπροσωπεύει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό".

Παράλληλα, ερωτηθείς για τις προτιμήσεις του στον αποψινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Αγγλίας κι Ουκρανίας, ο Ομπάμα απάντησε: "το τελευταίο πράγμα που θα κάνω είναι να αναμιχθώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θα ήταν ένα λάθος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου