Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Οικοδόμοι κατέλαβαν κτίριο στο Πεκίνο!


Πάνω από είκοσι οικοδόμοι κατέλαβαν για μερικές ώρες 17ώροφο κτίριο στο Πεκίνο διεκδικώντας δεδουλευμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ το Σάββατο. 
Οι εργάτες κατέλαβαν κτίριο γραφείων που ανεγείρεται στο πλαίσιο του έργου Zhujiang Augusta, στη συνοικία Τόνγκσιου του Πεκίνου, επί τρεις ώρες το απόγευμα της Παρασκευής, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. 

Ο Γκούο Γιαντζούν, επικεφαλής των εργατών, είπε ότι δεν έχουν λάβει κανένα από τους οφειλόμενους μισθούς, παρότι το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Τους οφείλονται 400.000 γιούαν (59.000 δολάρια, 44.540 ευρώ) από την κατασκευαστική εταιρία, σύμφωνα με το πρακτορείο. 

Πολύ συχνά καταγράφονται προβλήματα όσον αφορά την καταβολή των μισθών στην κατασκευαστική βιομηχανία της Κίνας, η οποία απασχολεί κατά κύριο λόγο εσωτερικούς μετανάστες. 
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας...
..., 5,8% των εσωτερικών μεταναστών εργαζομένων αντιμετώπισαν προβλήματα όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων έως το τέλος του 2008. 

Η παγκόσμια οικονομική κρίση εντείνει τις ανησυχίες ότι ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις θα διακόψουν την καταβολή μισθών. «Καθώς η οικονομική κρίση μας πλήττει βαθύτερα, ορισμένες μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα προσπαθούν να μειώσουν τις οικονομικές τους ζημίες, απολύοντας μετανάστες εργαζόμενους ή αρνούμενες να τους πληρώσουν», ανέφερε η επίσημη εφημερίδα «Ημερησία της Κίνας». 
«Οι εργοδότες, οι οποίοι εκ προθέσεως κλέβουν τους εργαζόμενους, αρνούμενοι να τους καταβάλουν τους μισθούς τους, θα πρέπει να τιμωρούνται όπως ορίζει ο νόμος», πρόσθεσε το κύριο άρθρο της εφημερίδας. 
Στην περίπτωση των 20 εργαζομένων, το Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι αρχές θα παρέμβουν στην διαπραγμάτευση για την εξεύρεση λύσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου