Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Η “Μήδεια” του Λάρς φον Τρίερ έρχεται στις ελληνικές αίθουσες

H Μήδεια του σημαντικού δανού σκηνοθέτη Λαρς Φον Τριερ θα προβάλλεται από τις 19 Απριλίου στους κινηματογράφους και στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα από τα άγνωστα και σπάνια αριστουργήματα του Τρίερ, βασισμένο πάνω στο έργο του μεγάλου Έλληνα κλασσικού Ευριπίδη. 


Η ταινία μεταφέρει το μύθο της Μήδειας, σε σκοτεινούς βαλτότοπους και σε υπόγειες ομιχλώδεις, απειλητικές στοές. Οι εκπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, η στοιχειωμένη, μυστηριακή ατμόσφαιρα του φιλμ, οι εκπληκτικές εικόνες που φορές θυμίζουν ζωγραφικούς πίνακες, η χαρακτηριστική δεξιοτεχνία και εφευρετικότητα του Τρίερ, συνθέτουν ένα πανέμορφο έργο, εξίσου συναρπαστικό κι αναπάντεχο με τις επόμενες δουλειές του τρομερού παιδιού του σύγχρονου σινεμά. 

Η ταινία βασίζεται στο σενάριο του μεγάλου σουηδού σκηνοθέτη Καρλ Ντράγιερ και του Πρέμπεν Τόμσεν. Οι δύο τους είχαν γράψει το σενάριο στα μέσα της δεκαετίας του 60’. 

Φαίνεται πως σκόπευε να το κινηματογραφήσει στην Ελλάδα και είχε πάει στο Παρίσι να συναντήσει τη Μαρία Κάλλας για να της προσφέρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον ίδιο που η τραγουδίστρια της όπερας θα ερμήνευε το 1969 στην ομώνυμη ταινία του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του μεγάλου Δανού σκηνοθέτη. 


Δείτε το trailer της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου