Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ο πρίγκιπας Γουίλιαμ «έψησε» την εξάτμιση βασιλικού αεροσκάφους

Ο πρίγκιπας της Αγγλίας, Γουίλιαμ, καθήλωσε ένα βασιλικό Air Force στο έδαφος, επειδή πάτησε λάθος διακόπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail την περασμένη Τρίτη. 
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του με το βασιλικό αεροσκάφος τον περασμένο χρόνο. Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πήρε άδεια πιλότου τον Απρίλιο του 2008. 
Η βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε το συμβάν αφού μίλησε με τον Joe Watt, συνταξιούχο μηχανικό αεροσκαφών, που έκανε έλεγχο στο αεροσκάφος τύπου Tucano T1, αμέσως μετά το περιστατικό. 

«Πάτησε το λάθος διακόπτη και έκαψε το turbo», δήλωσε ο Βρετανός μηχανικός, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να δικαιολογήσει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, επισημαίνοντας πως «καλύτεροι πιλότοι από αυτόν έχουν κάνει το ίδιο λάθος». 

Η μέγιστη θερμοκρασία, την οποία μπορεί να αντέξει η εξάτμιση είναι 650 βαθμοί Κελσίου, ενώ στην περίπτωση του πρίγκιπα η θερμοκρασία έφτασε τους 700 βαθμούς. 

Ο Joe Watt δεν έκανε περαιτέρω δηλώσεις, ενώ εκπρόσωποι του παλατιού δήλωσαν πως κανένα αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιές, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου