Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Απολύσεις στην Michelin!


Η αμερικανική θυγατρική εταιρεία του γαλλικού ομίλου κατασκευής ελαστικών Michelin ανακοίνωσε χθες πως έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχει κλείσει ένα από τα εργοστάσια της BF Goodrich στην Αλαμπάμα, που απασχολεί χίλιους εργαζόμενους, εξαιτίας της "άνευ προηγουμένου πτώση" της ζήτησης.


"Οι καταναλωτές οδηγούν λιγότερο, αγοράζουν λιγότερα αυτοκίνητα και καθυστερούν να κάνουν αλλαγές ελαστικών. Η δραματική πτώση της ζήτησης έχει δημιουργήσει μία σημαντική υπερεπάρκεια στην αγορά των αμερικανικών ελαστικών που η Michelin δεν βλέπει να τροποποιείται σύντομα", τονίζει η εταιρεία σε ανακοινωθέν της που εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο στην Οπέλικα παράγει ελαστικά της μάρκας BF Goodrich και Uniroyal για συγκεκριμένους τύπους αυτοκινήτων. Η παραγωγή θα μεταφερθεί σε άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αλαμπάμα και στην Ινδιάνα.

Ο όμιλος ανακοίνωσε πως πρόκειται να αποζημιώσει όλους τους απολυμένους εργαζομένους και πως θα προσπαθήσει να βοηθήσει τις τοπικές κοινότητες που θα πληγούν από τις απολύσεις για να αναπτύξουν άλλες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου