Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Έρευνες για το ''άτυχο'' Airbus 330, που έπεσε στον Ατλαντικό.


Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια ζώνη που απέχει 1100 χλμ. από τις ακτές της Βραζιλίας, στα βόρεια και βορειοανατολικά της πόλης Νατάλ. Πολλές χώρες συμμετέχουν στην έρευνα. Η Γαλλία κινητοποίησε δύο αναγνωριστά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το Ντακάρ και αναμένεται να ξαναρχίσουν, με το ξημέρωμα, τις έρευνες. Η Βραζιλία συμμετέχει με έξι αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και τρία πλοία τα οποία έπλεαν στη ζώνη όπου εξαφανίστηκε το αεροπλάνο. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος και μια ομάδα διάσωσης, κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας στο Πεντάγωνο να βοηθήσει στον εντοπισμό του Airbus.

Η ζώνη των ερευνών βρίσκεται 820 χλμ. από το αρχιπέλαγος του Φερνάντο ντε Νορόνια της Βραζιλίας, μεταξύ των εναέριων χώρων της Βραζιλίας και της Σενεγάλης και συμπίπτει με το τελευταίο, αυτόματο, σήμα που έστειλε το αεροπλάνο, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Δεν έχει εντοπιστεί όμως ούτε ίχνος και κανένα από τα τρία ραδιοβοηθήματα δεν έχει εκπέμψει σήμα κάτι που σύμφωνα με το Cnes (Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών) σημαίνει ότι "η καταστροφή ήταν πολύ γρήγορη".

Ο διευθυντής επικοινωνιών της Air France, Φρανσουά Μπρους, δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό. "Είχε εισέλθει σε μια ζώνη όπου επικρατούσε θύελλα, με σφοδρές αναταράξεις, που προκάλεσαν δυσλειτουργίες", πρόσθεσε.
Ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Ερβέ Μορέν έδωσε σήμερα τη διαβεβαίωση ότι οι έρευνες θα συνεχισθούν για όσο διάστημα είναι αναγκαίο".

"Οι έρευνες θα συνεχισθούν για όσο χρόνο χρειασθεί", είπε ο Ερβέ Μορέν στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 προσθέτοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί όλα τα δυνατά ναυτικά και εναέρια μέσα και θα παραμείνουν διαθέσιμα για όσο χρόνο θα είναι αναγκαίο.

"Εξαιρετικά αποτελεσματικά αεροπλάνα, ειδικευμένοι πιλότοι" οργώνουν την περιοχή και προς το παρόν δεν έχουν τίποτε εντοπίσει, είπε ο γάλλος υπουργός Αμυνας.
Αναφερόμενος στις μικρές φλόγες που ένας βραζιλιάνος πιλότος δήλωσε ότι είδε στην περιοχή, ο Ερβέ Μορέν δήλωσε ότι "πρόκειται για υπόθεση, η οποία για εμάς, δεν έχει επιβεβαιωθεί". Ως προς τα αίτια της καταστροφής, ο Ερβέ Μορέν δήλωσε ότι "όλες οι υποθέσεις πρέπει να εξετασθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου