Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Εντοπίστηκαν σοροί και συντρίμμια του Airbus Α330!



Σωστικά συνεργεία της Βραζιλίας εντόπισαν χθες Σάββατο τις πρώτες σορούς επιβαινόντων στο αεροσκάφος της Air France, το οποίο πριν από λίγες μέρες κατέπεσε στον Ατλαντικό. Μαζί με συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους που ανευρέθησαν οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νησί Φερνάντο ντε Νορόνχα της Βραζιλίας.

Πιο συγκεκριμένα, σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Βραζιλίας εντόπισαν τα πτώματα δύο ανδρών, μάσκες οξυγόνου καθώς επίσης και συντρίμμια του αεροσκάφους- ανάμεσά τους και ένα μπλε κάθισμα με τον σειριακό αριθμό 237011038331-0 της πτήσης 447 της Air France- ένα σακίδιο που περιείχε ένα δελτίο εμβολιασμού και έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα που περιείχε εισιτήριο της Air France.

Τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος έχουν επικεντρωθεί στην πιθανότητα να μην λειτουργούσαν σωστά οι αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους, κάνοντας έτσι τους πιλότους να προγραμματίζουν λάθος ταχύτητα πτήσης την ώρα, που το αεροσκάφος πετούσε εν μέσω καταιγίδας.

Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος πέρασε μέσα από μία περιοχή με καταιγίδες, αλλά ότι ο καιρός δεν φαινόταν να συνιστά ιδιαίτερη απειλή.

Οι επικεφαλής των ερευνών ανακοίνωσαν ότι ελαττωματικοί αισθητήρες ταχύτητας είχαν αναφερθεί και σε άλλα αεροσκάφη του ίδιου τύπου.

Η Air France ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι ξεκίνησε την αντικατάσταση των αισθητήρων στα αεροσκάφη της εξαιτίας των φόβων για την ασφάλειά τους πέντε εβδομάδες πριν από το δυστύχημα της πτήσης 447, αλλά μόνο όταν απέτυχε η συμφωνία για την επιδιόρθωσή τους με την Airbus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου