Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Το κοριτσάκι που ήρθε... από την κατάψυξη!!


Κανονικά η Σάνι Μόραν-Σίμοντς θα έπρεπε να είναι τώρα μια έφηβη σαν όλες τις άλλες, με ορμόνες που οργιάζουν, κινητό τηλέφωνο και υπνοδωμάτιο γεμάτο με αφίσες ευπαρουσίαστων τραγουδιστών. Η σύλληψη της Σάνι μπορεί να έγινε το 1995, ωστόσο η πραγματική της ηλικία είναι μόλις δυόμισι ετών! Πώς γίνεται αυτό; Η μικρή με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια γεννήθηκε έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά τη σύλληψή της, αφού είναι αποτέλεσμα τεχνητής γονιμοποίησης. Ως έμβρυο έμεινε στην κατάψυξη όλα αυτά τα χρόνια, διάστημα κατά το οποίο οι γονείς της προσπαθούσαν να κάνουν παιδί με φυσικό τρόπο.
Τελικά, το Δεκέμβριο του 2005 η Ντέμπι και ο Κόλιν Μόραν-Σίμοντς συμφώνησαν το έμβρυό τους να αποψυχθεί και η Ντέμπι έμεινε έγκυος στη Σάνι, που πιστεύεται ότι είναι από τα παιδιά που έμειναν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη. Αυτός είναι και ο λόγος που η 39χρονη μητέρα της, γραμματέας δικηγορικού γραφείου, αλλά και ο 44χρονος πατέρας της, διευθυντής εταιρείας, θεωρούν τη γέννησή της θαύμα. «Οταν γεννήθηκε η Σάνι και κράτησα επιτέλους το...
... μωρό μου στην αγκαλιά μου, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Την κοιτούσα συνέχεια, τη φιλούσα και απολάμβανα την υπέροχη μυρωδιά του μωρού. Δεν ήξερα ότι θα μπορούσα ποτέ να νιώσω τόση χαρά ή ότι μια τόσο μεγάλη χαρά θα μπορούσε να έρθει μετά από τόσα χρόνια απογοήτευσης και συντριβής» δηλώνει χαρακτηριστικά η Ντέμπι στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». 

Πράγματι, αυτή η γυναίκα είχε περάσει πολλά για να καταφέρει να βιώσει το θαύμα της μητρότητας. Στα δεκαοκτώ χρόνια των προσπαθειών της υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις στις σάλπιγγες, πέρασε την περιπέτεια μιας εκτοπικής εγκυμοσύνης και τεσσάρων αποτυχημένων θεραπειών τεχνητής γονιμοποίησης. Η Σάνι ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας που το ζευγάρι είχε αποφασίσει να είναι και η τελευταία! Το 2005 έληγε η διορία ψύξης των εμβρύων και έτσι η Ντέμπι αποφάσισε να υποβληθεί σε εμφύτευση. Ετσι η Σάνι, που στα σουαχίλι σημαίνει «φανταστική», ήρθε στον κόσμο και δικαίωσε τις προσπάθειές τους. Σήμερα οι γονείς της συνεχίζουν τις προσπάθειες για να της χαρίσουν και αδερφάκια. Προσθέτουν δε ότι όταν η Σάνι μεγαλώσει αρκετά για να μπορέσει να καταλάβει, θα της πουν την ιστορία της και ότι την αγαπούν ακόμα περισσότερο για το γεγονός ότι περίμενε υπομονετικά στην κατάψυξη έντεκα ολόκληρα χρόνια!


espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου