Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Πλημμύρες πλήττουν την κεντρική Ευρώπη!

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται η Τσεχία, η Αυστρία, η Γερμανία και η Πολωνία λόγω των καταρρακτωδών βροχών που έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες, σοβαρές ζημιές, ακόμα και απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Τουλάχιστον οκτώ είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί στην Τσεχία. Επτά άτομα έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της νύκτας στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ ένα ακόμη άτομο πνίγηκε στην κεντρική Μοραβία, στην ανατολική Τσεχία.
Το βράδυ σε πολλά σημεία η στάθμη των υδάτων έφθασε και στα επτά μέτρα στην περιοχή Νόβι Γίτσιν, αλλά σήμερα το νερό άρχισε να υποχωρεί.

Οι ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες είναι ανυπολόγιστες, καθώς στην ανατολική Τσεχία κατεστράφησαν σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα στα συντρίμμια.
Στην Αυστρία ,η στάθμη των υδάτων σταθεροποιήθηκε μετά από τρεις ημέρες καταρρακτωδών βροχών ,αλλά υπάρχουν προειδοποιήσεις για νέες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στις ανατολικές επαρχίες.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και περιοχές της Ουγγαρίας αφού η στάθμη παραπόταμου του Δούναβη έφθασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου