Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Εκτός διαθήκης ο πατέρας του Μ. Τζάκσον;


Σε σχέδιο διαθήκης που συντάχθηκε το 2002 ο Μάικλ Τζάκσον όριζε την κατανομή της περιουσίας του στη μητέρα του, τα τρία του παιδιά και ένα ή περισσότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά δεν προέβλεπε τίποτε για τον πατέρα του Τζόζεφ Τζάκσον, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένας δικηγόρος του βασιλιά της ποπ ενδέχεται να καταθέσει την διαθήκη αυτή την Πέμπτη σε δικαστήριο του Λος Αντζελες. Εκτελεστές της διαθήκης είναι ο δικηγόρος Τζον Μπράνκα –οποίος και τη συνέταξε και ο μουσικός παραγωγός Τζον Μακλέιν, φίλος του καλλιτέχνη.

Οι γονείς του τραγουδιστή δήλωσαν ότι δεν έχουν δει το κείμενο αυτό. Ο Τζόζεφ Τζάκσον, με τον οποίο ο Μάικλ Τζάκσον διατηρούσε ταραχώδεις σχέσεις, δεν αναφέρεται στο κείμενο της διαθήκης.

Η διαχείριση της κληρονομιάς του Μάικλ Τζάκσον εξελίσσεται σε σπαζοκεφαλιά εξαιτίας της πολυπλοκότητάς της, δεδομένου ότι περιλαμβάνει συμμετοχή κατά 50% στη Sony/ATV Music Publishing και δεδομένης της έκτασης των χρεών του, που σύμφωνα με την εφημερίδα ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια δολάρια.

Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται εάν το θέμα της κηδεμονίας των παιδιών του αναφέρεται στη διαθήκη. Χθες δικαστήριο του Λος Αντζελες ανέθεσε την προσωρινή τους κηδεμονία στη μητέρα του Τζάκσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου