Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Διάψευση της πληροφορίας για δεύτερο επιζώντα στα Κομόρος και οι αποζημιώσεις!


Σε διάψευση της πληροφορίας ότι εντοπίστηκε δεύτερος επιζήσας από το αεροπορικό δυστύχημα στα νησιά Κομόρος προχώρησε ο γάλλος υφυπουργός Συνεργασίας Αλέν Ζουαντέ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό France Info.

Νοσοκομειακές πηγές ανακοίνωσαν σήμερα πως οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Ελ Μααρούφ στο Μορονί τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού για να δεχθούν άλλον ένα επιζήσαντα του δυστυχήματος, εκτός της 13χρονης Μπαχία Μπακαρί που βρέθηκε ζωντανή χθες. 

Η Yemenia Αir ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταβάλει σε καθεμιά από τις οικογένειες των θυμάτων 20.000 ευρώ ως προκαταβολή αποζημίωσης.

Ο πρόεδρος της αεροπορική εταιρείας Αλ-Κάντι διευκρίνισε πως τα 20.000 ευρώ είναι μια προκαταβολή από τα χρήματα που θα λάβουν οι οικογένειες ως αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες και η καταβολή τους δεν συνιστά παραδοχή κάποιου σφάλματος εκ μέρους της εταιρείας και επέμεινε ότι το αεροπλάνο ήταν ασφαλές.

Υποστήριξε ακόμη ότι τα προβλήματα στο αεροπλάνο, τα οποία είχαν εντοπιστεί από τις γαλλικές αεροπορικές αρχές το 2007 και εξαιτίας τους είχαν απαγορευτεί οι πτήσεις του αεροπλάνου στο γαλλικό εναέριο χώρο, ήταν επιφανειακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου