Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Χελώνα καρέτα-καρέτα σε παραλία της Χαλκίδας! (Αποκλειστικό-ρεπορτάζ)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ''θέαμα'' που αντικρίσαμε, ήταν απελπιστικό στην παραλία της Λιανής Άμμου, σε μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Χαλκίδας, όπου κάνουν το μπάνιο τους δεκάδες μεγάλοι και μικροί κάθε μέρα. Περπατήσαμε σε όλο το μήκος της ακτής, περίπου 800 μέτρα, αλλά η ζέστη δεν μας κούρασε. Δεν αργήσαμε να δούμε την νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα μήκους ενός μέτρου, στην αμμουδιά της παραλίας.

Νομίζω πως έχει πολλά χρόνια να εμφανιστεί μία τόσο μεγάλη χελώνα καρέτα-καρέτα, σε παραλία της Χαλκίδας και ειδικά στην Λιανή Άμμο. Εμείς τουλάχιστον δεν είχαμε ξανά δει κάτι τέτοιο. Η χελώνα ήταν νεκρή, και το σημαντικότερο είναι ότι κανένας δεν την είχε προσέξει, καθώς τραβούσαμε με την κάμερα, σταμάτησε ένα μηχανάκι στον δρόμο, και κατέβηκε ένα ζευγάρι για να την δεί, μετά από 5 λεπτά έφυγε, αλλά αυτό ήταν. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γι΄αυτό το πράμα, καθώς η χελώνα καρέτα-καρέτα θεωρείται σπάνια εδώ στην Ελλάδα, και ειδικά εδώ στην Εύβοια, που τις βλέπουμε σπάνια, καθόλου δηλαδή. Η χελώνα είχε αρχίσει να αποσυντίθεται και αυτό είναι μεγάλο κακό όχι μόνο για την παραλία αλλά και για τους ανθρώπους που κάνουν μπάνιο.

Τα παιδιά που παίζουν καθημερινά στην άμμο, και αντικρίσουν αυτό το θέαμα τί θα γίνει? Θα φοβηθούν και εκτός από αυτό δεν είναι καλό και για την υγεία τους, καθώς έχουν μαζευτεί διάφορα ζουζούνια και πουλιά γύρω της. Θέλουμε να καταλήξουμε ότι δεν έκανε κανένας τον κόπο να την μαζέψει και να την πετάξει στα σκουπίδια. Η ειρωνία είναι ότι απέναντι υπάρχει και ένα μεγάλο κτηνιατρείο. Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και αυτό είναι το χειρότερο σε αυτή την χώρα...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

1 σχόλιο: