Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

Σαν Σήμερα: 11 Σεπτεμβρίου 2001...
Συγγενείς του Khalid Sheikh Mohammed, του εγκεφάλου πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, δημοσίευσαν για πρώτη φορά φωτογραφίες του, που τραβήχτηκαν κατά την κράτησή του στο Guantanamo.

Η κίνηση αυτή έχει θορυβήσει τους ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας, που λένε ότι η κυκλοφορία των φωτογραφιών αυτών έχει στόχο να εμπνεύσουν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Οι φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν τον Ιούλιο του 2003 από τον Ερυθρό Σταυρό στις περιβόητες φυλακές της Κούβας, δείχνουν τον Mohammed να φορά μία άσπρη ρόμπα και ένα κόκκινο μαντήλι τυλιγμένο στο κεφάλι. Είναι η πρώτη φορά που αυτές οι εικόνες βγαίνουν στη δημοσιότητα, αφού έως τώρα κυκλοφορούσαν μόνο σκίτσα.

Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού είπε ότι ναι μεν ο οργανισμός έστειλε τις φωτογραφίες στην οικογένεια του κατηγορούμενου, αλλά δεν προορίζονταν για δημοσίευση. Ο ύποπτος για τρομοκρατία, που είναι από το Πακιστάν και γύρω στα 40, αντιμετωπίζει την θανατική ποινή. Ωστόσο, η δίκη του έχει αναβληθεί ύστερα από επέμβαση του Barack Obama, ο οποίος έχει υποσχεθεί να κλείσει το Guantanamo τον Ιανουάριο.


http://trelokouneli.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου