Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

2 δόσεις του εμβολίου για τα μικρά παιδιά


Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά χρειάζονται δύο δόσεις του εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.


Σύμφωνα με τον Δρ. Άντονι Φαούτσι, διευθυντή του Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, δήλωσε ότι από τις μέχρι τώρα δοκιμές διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται στο νέο εμβόλιο, όπως γίνεται με τα εμβόλια της κοινής γρίπης, με τα παιδιά άνω των 10 ετών να χρειάζονται μόλις μία δόση.


Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα μικρότερα παιδιά θα χρειαστούν δύο εμβολιασμούς με διαφορά 21 ημερών, τη μία δόση από την άλλη. Ωστόσο τα παιδιά μπορούν να εμβολιάζονται συγχρόνως για την κοινή γρίπη και τον ιό Η1Ν1, την ίδια ημέρα, διαδικασία που θα διευκολύνει τη διαδικασία του εμβολιασμού.


"Ως προς την ανοσολογία (το νέο εμβόλιο) λειτουργεί όπως και εκείνο της εποχικής γρίπης και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι αυτό", δήλωσε ο Δρ. Φαούτσι στους δημοσιογράφους. "Η ανταπόκριση στα νεαρότερα παιδιά είναι λιγότερο ισχυρή, αλλά αυτό δεν είναι απροσδόκητο", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου