Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ινδονησία: 45 νεκροί, 140 τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενοι από τον σεισμό!


Τουλάχιστον 45 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, 140 τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι αγνοούνται κι εκφράζονται φόνοι ότι είναι νεκροί μετά τον σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε το δυτικό τμήμα της Ιάβας, ανέφεραν αξιωματούχοι και κρατικά ΜΜΕ σήμερα Πέμπτη.

Αξιωματούχοι είπαν ότι τουλάχιστον 18.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές από το σεισμό που σημειώθηκε χθες Τετάρτη. Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι είναι άστεγοι.
Τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν βίντεο που απεικονίζει σεισμοπαθείς να μαγειρεύουν έξω από τα σπίτια τους για να τραφούν πριν ξημερώσει και αρχίσουν τη νηστεία - ως είθισται στο Ραμαζάνι.

Κατλα την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, ο απολογισμός βρίσκεται στους 45 νεκρούς και τους 140 τραυματίες. Κατά το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των τραυματιών φθάνει τους 422.

Ο απολογισμός ίσως αυξηθεί αλματωδώς καθώς αποκαθίστανται οι τηλεπικοινωνίες σε απομακρυσμένες περιοχές κι αρχίζουν να φθάνουν πληροφορίες για θύματα.
Διασώστες ξανάρχισαν το πρωί σήμερα τις προσπάθειες απεγκλωβισμού τουλάχιστον 46 ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί στα συντρίμμια των σπιτιών τους στην περιοχή Τσιαντζούρ.

Η προειδοποίηση για σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, που είχε εκδοθεί αμέσως μετά το σεισμό ήρθη περίπου μια ώρα αργότερα.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους κι εργαζόμενους σε ψηλά κτίρια. Ο απολογισμός στην Τζακάρτα έκανε λόγο για ένα νεκρό και 27 τραυματίες.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:55 (ώρα Ελλάδας) χθες Τετάρτη κι είχε επίκεντρο περιοχή 142 χλμ. νότια της Μπαντούνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου