Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Σαμόα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το τσουνάμι!Τους 53 έφτασαν οι νεκροί από το τσουνάμι στα νησιά Σαμόα, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Στην Αμερικανική Σαμόα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 22 ανθρώπων και άλλων 31 στη Δυτική Σαμόα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι. Επίσης νεκροί έχουν αναφερθεί και στα νησιά Τόνγκα.

«Έχουμε ανασύρει 22 πτώματα, αλλά ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί σημαντικά», τόνισε ο Μάικλ Σάλα, διευθυντής της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας της Αμερικανικής Σαμόα. «Στα χωριά υπάρχουν νεκροί. Ο αριθμός τους είναι πιθανό να φτάσει τους εκατό ή ακόμα περισσότερους», πρόσθεσε.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 06:48 τοπική ώρα χθες Τρίτη και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Απία, πρωτεύουσας της Δυτικής Σαμόας.

Είκοσι λεπτά μετά τον σεισμό ακολούθησε το τσουνάμι. Σύμφωνα με τον Σάλα, τα κύματα έφτασαν ακόμα και τα 7,5 μέτρα ύψος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου