Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα ο διαγωνισμός για τις άγονες




                                                                                                                                                                                                                                              Τη διαβεβαίωση ότι οι κάτοικοι στις περιοχές των λεγόμενων άγονων γραμμών δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς αεροπορική σύνδεση, και ότι ο διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί ίσως και εντός της εβδομάδος, θα είναι ανοιχτός, δημοκρατικός, αξιόπιστος και χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα, έδωσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους διαπιστευμένους στο υπουργείο συντάκτες.

Αφορμή για τη συζήτηση αυτή ήταν η χθεσινοβραδινή μαραθώνια, όπως εξελίχθηκε, συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου και της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τους εκπροσώπους των επτά αεροπορικών εταιρειών, που είχαν συμμετάσχει στον προηγούμενο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές, ο οποίος τελικά ακυρώθηκε λόγω των εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, απ' όσα είπαν ο υπουργός Δ. Ρέππας και ο υφυπουργός Ν. Σηφουνάκης προκύπτουν τα εξής:

- Στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών, που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, Aegean και Olympic Αir ενέμειναν στις θέσεις τους και δεν διαφοροποιήθηκαν ως προς τη διαδικασία του διαγωνισμού.

- Ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί με βάση τον... κανονισμό 1008 της ΕΕ και θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ τέλος του έτους θα έχει λήξει το θέμα. Αν μέχρι τότε προκύψουν προβλήματα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να επιλυθεί το πρόβλημα.

- Η ΥΠΑ έχει αναλάβει να προσεγγίσει τους ενδιαφερόμενους ώστε να υπάρξει προώθηση λύσης, η οποία να διασφαλίζει όλους.

- Το υπουργείο θα περιμένει εισηγήσεις της ΥΠΑ ενώ δεν αποκλείεται και νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους των εταιρειών.

- Στις προθέσεις του υπουργείου είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ΥΠΑ, ούτως ώστε να λειτουργεί ως ανεξάρτητη Αρχή.

- Οι εκπρόσωποι των επτά εταιρειών που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση εξήραν την πρωτοβουλία του υπουργείου για τη συνάντηση αυτή σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά και είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου