Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

H απάντηση της Olympic Air για το λάθος του πιλότου στην Πάρο.


Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», τη Πάρο με τη Νάξο μπέρδεψε πιλότος της νέας Ολυμπιακής το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με την εφημερίδα το αεροσκάφος της τακτικής πτήσης παραλίγο να προσγειωθεί σε λάθος αεροδρόμιο, αλλά δεν το έκανε μετά από παρέμβαση του Πύργου Ελέγχου, που τον ενημέρωσε ότι προσέγγιζε λάθος νησί.

Το περιστατικό το διηγήθηκαν κάτοικοι της Πάρου στην «Ελευθεροτυπία», που αποκαλύπτει και το όλο θέμα. Ωστόσο, εκπρόσωποι της Olympic Air υποστηρίζουν ότι ο πιλότος τους κατευθύνονταν κανονικά για τη Νάξο, ωστόσο κατέβηκε χαμηλότερα και δημιουργήθηκε λάθος εντύπωση στον πύργο ελέγχου της Πάρου ότι ετοιμάζονταν για προσγείωση εκεί. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η απόσταση των δύο αεροδρομίων απέχει μόλις 4 μίλια ενώ κανένα από τα δλύο δεν διαθέτει ραδιοβοηθήματα για να διευκολύνεται η προσέγγισή τους από τους πιλότους.

Aπό την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει διαταχθεί η απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών του πιλότου με τον Πύργο Ελέγχου, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου